Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

'De Zwarte Doos', het stadsarchief van Gent op dinsdag 25/04/2017

Locatie: Stadsarchief Gent - De Zwarte Doos
Vanaf 14:15 tot 14:15

Organisator: Okra-academie Midden-Vlaanderen
Kalender: dinsdag 25 april 2017 van 14:15 tot 14:15
Keywords: UiTPAS Regio Aalst;

Aan de Schelde in Gentbrugge dook enkele jaren geleden een mysterieus zwart gebouw op: het gloednieuwe stadsarchief van Gent, toepasselijk ook ‘De Zwarte Doos’ genoemd. Met de eeuwenlang bewaarde documenten van het stadsbestuur is het de belangrijkste bron voor de Gentse geschiedenis. Tijdens ons bezoek aan de Zwarte Doos komen zowel archeologie als het archief zelf aan bod. We ontdekken de ...

Aan de Schelde in Gentbrugge dook enkele jaren geleden een mysterieus zwart gebouw op: het gloednieuwe stadsarchief van Gent, toepasselijk ook ‘De Zwarte Doos’ genoemd. Met de eeuwenlang bewaarde documenten van het stadsbestuur is het de belangrijkste bron voor de Gentse geschiedenis.
Tijdens ons bezoek aan de Zwarte Doos komen zowel archeologie als het archief zelf aan bod. We ontdekken de archiefdepots en een aantal topdocumenten, en krijgen achter de schermen te zien hoe archeologen na het terreinonderzoek de vondsten verwerken. Verder komen ook de prenten- en afficheverzamelingen aan bod, en de uitgebreide bibliotheek die vooral toegespitst is op de geschiedenis van Gent en de Lage Landen.
________________________________________________________________

Praktisch: Afspraak om 14.15 uur aan de ingang van het stadsarchief, Dulle Grietlaan 12, Gentbrugge
Inschrijven kan tot en met 14 april via academie.mvl@okra.be of 09 269 32 17

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact