Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Workshop Fotopolymeer etsen op zaterdag 24/06/2017

Locatie: Inktopus
Vanaf 10:00 tot 18:00

Organisator: ,
Kalender: vr 23 juni 2017 van 19:00 tot 22:00 za 24 juni 2017 van 10:00 tot 18:00
Keywords: fotopolymeer;photopolymer;inktopus;grafiek;diepdruk;

Fotopolymeer is een nieuwe techniek en een uitbreiding binnen het etsen, waarbij het mogelijk is om eender welk soort beeld, tekening, tekst, inktschildering of foto Fotopolymeer is een nieuwe techniek en een uitbreiding binnen het etsen, waarbij het mogelijk is om eender welk soort beeld, tekening, tekst, inktschildering of foto over te brengen op de plaat en deze als een ets af te drukken. ...

Fotopolymeer is een nieuwe techniek en een uitbreiding binnen het etsen, waarbij het mogelijk is om eender welk soort beeld, tekening, tekst, inktschildering of foto Fotopolymeer is een nieuwe techniek en een uitbreiding binnen het etsen, waarbij het mogelijk is om eender welk soort beeld, tekening, tekst, inktschildering of foto over te brengen op de plaat en deze als een ets af te drukken. We gebruiken hiervoor een lichtgevoelige film die je lamineert op een etsplaat om deze vervolgens te belichten en te ontwikkelen als een foto en ‘m daarna kan ininkten en afdrukken als een ets.

Deze techniek kent veel mogelijkheden, van digitale beelden tot tekeningen en dit kan zelfs in meerkleuren.

In deze workshop leer je alle handelingen, van het lamineren van de plaat met een lichtgevoelige film, tot het zelf afdrukken van de fotopolymeerets.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact