Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Informatieavond: Braemstraat op dinsdag 27/06/2017

Locatie: GO! Atheneum Gentbrugge
Vanaf 20:00 tot 20:00

Informatieavond
Kalender: dinsdag 27 juni 2017 van 20:00 tot 20:00

Op dinsdag 27 juni 2017 om 20 uur organiseren de Stad Gent en Farys een informatieavond over de start van de werken in de Braemstraat (tussen Emiel Verhaerenlaan en Brusselsesteenweg). Dit infomoment vindt plaats in het GO! Atheneum Gentbrugge, Ooievaartsnest 3, 9050 Gentbrugge. In het najaar van 2017 starten de Stad Gent en FARYS met wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat (het deel ...

Op dinsdag 27 juni 2017 om 20 uur organiseren de Stad Gent en Farys een informatieavond over de start van de werken in de Braemstraat (tussen Emiel Verhaerenlaan en Brusselsesteenweg). Dit infomoment vindt plaats in het GO! Atheneum Gentbrugge, Ooievaartsnest 3, 9050 Gentbrugge.

In het najaar van 2017 starten de Stad Gent en FARYS met wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat (het deel tussen de Emiel Verhaerenlaan en de Brusselsesteenweg). Het andere deel van de Braemstraat (tussen de Emiel Verhaerenlaan en de Braemkasteelstraat) komt voorlopig niet aan bod.

De ontwerpplannen kon u al bekijken op donderdag 18 juni 2015. Dit keer tonen we de definitieve plannen en bespreken vooral de start en fasering van de werken en de praktische afspraken, samen met de aannemer.

Het ontwerp
De Braemstraat krijgt een rijweg in asfalt met brede voetpaden en wisselende parkeerstroken in kasseien. De rijweg blijft voldoende breed om busverkeer in twee richtingen door te laten.

Meer groen, ook in de parkeerstroken
- In de parkeerstroken zijn bomen voorzien, die de straat een groener en aangenamer beeld zullen geven. Waar de Schooldreef aansluit op de Braemstraat komen ook een aantal mooie bomen. Ook aan het kruispunt met de Emiel Verhaerenlaan komt volwaardig groen. Op de brede comfortabele voetpaden zijn ook straatgeveltuintjes mogelijk.

- In de Braemstraat is enkel ruimte voor eenzijdig parkeren. Ongeveer halverwege de Braemstraat wisselen de parkeerstroken van kant.

Veiligheid, fietsen en openbaar vervoer
- Twee asverschuivingen dienen als snelheidsremmende maatregel.

- Er zijn fietsenstallingen voorzien en aan de Brusselsesteenweg komt er een veilige aanzet tot het fietspadennetwerk vanuit de Braemstraat.

- In de Braemstraat blijft er ruimte voor busverkeer in twee richtingen. De bushalte ter hoogte van de Emiel Verhaerenlaan verdwijnt, de halte aan de Schooldreef blijft behouden.

Woonerf
- Het driehoekig pleintje ter hoogte van de Braemstraat met de Emiel Verhaerenlaan blijft behouden, maar krijgt een andere inrichting. Het nieuwe ontwerp maakt het onmogelijk om rond het pleintje te rijden. De rijweg wordt doodlopend aan de woningen met huisnummers 85 en 87. Deze tak van de rijweg krijgt het karakter van een woonerf.
- De mooie boom op het pleintje blijft en het pleintje krijgt nog bijkomende groene elementen.

Met gescheiden rioleringsstelsel
De rioleringswerken zijn ingrijpend. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel waarbij afvalwater en regenwater afzonderlijk worden afgevoerd. Wat dat voor u en uw huis betekent, hoort u op de informatieavond.

Planning van de werken
- In de voorbije maanden gingen de nutsbedrijven al aan de slag. Ondertussen zijn hun werken afgewerkt.
- De start van de wegen-, en rioleringswerken is gepland in het najaar van 2017.
- De werken zullen duren tot midden 2018 onder voorbehoud van onverwachte weers- of werfomstandigheden.

Welkom op deze informatieavond

U wordt er ingelicht over:
- de fasering van de werken
- de praktische afspraken
- de aannemer
De informatieavond vindt plaats
- op dinsdag 27 juni 2017 om 20 uur
- in GO! Atheneum Gentbrugge, Ooievaarsnest 3, 9050 Gentbrugge

Heel graag tot dan?

Na de informatievergadering vindt u de presentatie op www.stad.gent/openbarewerken (Werken in Gentbrugge)

Meer nieuws in uw digitale brievenbus: www.postbuzz.com

Met Postbuzz heeft elk adres een gratis digitale brievenbus. Daarin vindt u ook berichtjes van de Stad Gent die van belang zijn voor u, voor uw straat, buurt of wijk. Dat kan gaan over het verkeer, parkeren, een leuke activiteit of werken in uw buurt. U kunt er trouwens ook zelf heel eenvoudig berichtjes verspreiden naar uw buurt.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact