Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Helende zomerkampjes voor kinderen op woensdag 12/07/2017

Locatie: Gentbrugse Meersen
Vanaf 09:00 tot 16:00

Helend zomerkampje voor kinderen Organisator: Somaya
Kalender: woensdag 12 juli 2017 van 09:00 tot 16:00

Een 8-tal kinderen die gedurende één dag of meerdere dagen samen gaan spelen, knutselen, bewegen in de natuur.  De dag of meerdaagse workshop wordt met een thema bekleed waarbij we onze uitdagingen (angstig, gelooft weinig in zichzelf, is onrustig, verlegen, maakt moeilijk vrienden, leert moeilijk, ... ) leren aangaan door onze krachten in onszelf wakker te maken.  De helende technieken die ...

Een 8-tal kinderen die gedurende één dag of meerdere dagen samen gaan spelen, knutselen, bewegen in de natuur. 
De dag of meerdaagse workshop wordt met een thema bekleed waarbij we onze uitdagingen (angstig, gelooft weinig in zichzelf, is onrustig, verlegen, maakt moeilijk vrienden, leert moeilijk, ... ) leren aangaan door onze krachten in onszelf wakker te maken. 
De helende technieken die ingezet worden zijn: beweging (Brain Gym, reflexintegratie, ...), verbondenheid met de natuur, creativiteit, verhalen ... 
Tijdens de workshop staan zorg, geborgenheid, warmte, veiligheid en vertrouwen centraal.
Verder probeer ik de stroom van de kinderen te volgen. Kortom een helende workshop voor jouw kind.
 
In de kampjes maak ik geen onderscheid tussen kinderen met of zonder problemen. Elk kind heeft zijn uitdaging en zijn weg af te leggen.
Ouders die dit wensen kunnen vooraf de situatie van hun kind bespreken en nadien gerichter advies krijgen over eventuele aandachtspunten bij de verdere begeleiding van hun kind, tijdens een individueel consult.
 
Dagworkshops
 
1) Elfenland 
 
Het is een warme zomerdag. Op de wei bij het water en de bomen wemelde het van de elfjes. Wel duizend zijn er. Onder de bomen staat de troon van de koning.
Het was een lawaai van jewelste op de wei. Alle elfjes praten door elkaar. Plots was er een trompetstoot en iedereen was opeens muisstil. Je kon een speld horen vallen.
De koning begon te spreken: "heel het jaar door zijn mensen (groot en klein) zich aan het haasten van het één naar het ander. En nu het zomer is, trekken velen het land uit, maar eenmaal terug, trappen ze weer in hetzelfde rad". We moeten iets doen om hen weer te laten ontspannen, genieten en hun talenten te voeden in eigen land".
De elfjes begonnen opnieuw allemaal door elkaar te praten en een golf van geroezemoes ging over de groep.
Plots zei één van de elfjes: ik heb een idee.
Ze begon ronduit te vertellen wat ze konden doen om de mensen weer te leren ontspannen, hun talenten in moeilijke situaties in te schakelen en te genieten van hun leven.
De andere elfjes en de koning luisterden aandachtig.
Schitterend plan, zei de koning. Laten we aan de slag gaan!
 
Benieuwd welk plan ze bedacht heeft? 
 
Elfjes zijn magische wezentjes in de natuur, die dicht bij de aarde leven en daardoor fantastische hulpen zijn voor het helen van alledaagse uitdagingen (angstig, gelooft weinig in zichzelf, is onrustig, verlegen, ...).
 
Voor wie: kinderen van de 3de kleuterklas tem 2de lj
Wanneer: woensdag 12 juli van 9h tot 16h (opvang van 8h30 tot 16h30)
Waar: Gentbrugse Meersen (specifieke locatie wordt doorgegeven bij de inschrijving)
Lunchpakket en water zelf mee te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact