Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Verbindend communiceren met jonge kinderen op zaterdag 21/10/2017

Locatie: NEST
Vanaf 10:00 tot 13:00

Organisator: Impuls
Kalender: za 16 september 2017 van 10:00 tot 13:00 za 7 oktober 2017 van 10:00 tot 13:00 za 14 oktober 2017 van 10:00 tot 13:00 za 21 oktober 2017 van 10:00 tot 13:00

Enkele voorbeelden:

Kleine kinderen hebben vaak ondersteuning nodig in het verwoorden van wat er in hen omgaat. Ze reageren ‘automatisch’ op emoties en gedrag van hun zorgverleners zonder stil te staan bij wat het voor hen betekent.
De valkuil is dat we als ouder of opvoeder geen beroep doen op de eigenheid en verantwoordelijkheid van het kind zelf. Samen bekijken welke behoeften er spelen en de bijhorende gevoelens benoemen zorgt voor rust. Agressief of ongecontroleerd reageren is dan vaak niet meer aan de orde.
Het is een uitdaging om onze eigen gevoelens en behoeften niet uit het oog te verliezen. We bekijken strategieën die je kan toepassen als jouw behoeften en die van het kind tegengesteld zijn. Hoe luister je naar je kind en blijf je tegelijkertijd bij jezelf? ‘Geweld’ in gedrag of communicatie - zoals straffen en belonen, slaan en schreeuwen - is dan niet meer nodig.
Tijdens deze reeks maak je kennis met de basisprincipes van verbindende communicatie en passen we ze toe op heel wat herkenbare opvoedingssituaties.

Je leert:

Je bewust worden van je eigen gevoelens en waarden in de opvoeding.
In contact te komen met de gevoelens en waarden van je kind.
Je eigen emoties en gevoelens op een respectvolle manier verwoorden.
Je eigen manier vinden om constructief om te gaan met conflictsituaties.
Omgaan met machteloosheid, frustratie en verdriet bij je kind en bij jezelf
Een voorbeeld te zijn en blijven.
De laatste sessie reserveren we als terugkommoment. We frissen de theorie opnieuw op en bespreken samen de vragen die je hebt bij het toepassen/hanteren van de principes.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact