Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Halloween Nocturne met Pierke op zaterdag 28/10/2017

Locatie: Koninklijk Poppentoneel Festival
Vanaf 17:00 tot 18:45

Halloween bij Festival Organisator: Koninklijk Poppentoneel Festival
Kalender: zaterdag 28 oktober 2017 van 17:00 tot 18:45
Keywords: #poppentheater;

Op 28 oktober om 17u00 zorgt Pierke voor een superleuke avond.
Waarom zo laat? Omdat Halloween vieren het leukst is als het al donker is!
Eerst speelt Pierke in een knotsgek griezelverhaal en na de voorstelling zorgen Wim, Christine, Lies en Michael voor heerlijke chocolademelk met een koek voor de kleintjes en een pittige zelf gebrouwen pompoensoep met brood voor de grote.
Iedereen mag verkleed komen en elk kind krijgt bij het verlaten van de zaal er bovenop nog een leuke Halloweenverrassing.

Voor slechts 7€ per persoon plezier en lekkers verzekerd!

Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat al sinds 1953 en wordt gerund door de familie De Wispelaere, een overlevering van vader op zoon op kleinkind.
Zoals het elk traditioneel Gents poppentheater betaamd, speelt dit gezelschap met stangpoppen en het alom gekende Pierke van Gent.
In elk verhaal, zij het een sprookje of een eigen creatie wordt Pierke opgevoerd. Zijn rol kan zich beperken tot toeschouwer maar ook ingrijpend zijn. Soms trommelt hij ook zijn vrienden op: Loewie de Lapkensdief en Karelke de Stotteraar (of de bult).
Wie wil genieten van een portie Gentse volkscultuur of een stukje ‘levend erfgoed” meepikken, moet zeker naar één van de voorstellingen komen.

Koninklijk poppentoneel Festival speelt niet enkel thuis in het knusse huistheater, maar ook op ‘verplaatsing”. Daar wordt oud met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal!) en moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen maar ook van ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier..

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact