Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Backtracks op zaterdag 25/11/2017

Locatie: Buurtcentrum Gentbrugge
Vanaf 10:00 tot 19:00

Organisator: Buurtwerk Gentbrugge
Kalender: za 25/11/17 van 10:00 tot 19:00

Backtracks neemt u mee op tournee langs 7 huiskamers in Gentbrugge.
Volg het parcours, maak het gezellig met uw buren en laat u verrassen door de pakkende verhalen en de muzieknummers, gecoverd door muzikaal talent.

Buurtwerk Gentbrugge, Urgent.fm en RELAAS slaan op zaterdag 25 november 2017 de handen in elkaar voor het sociocultureel project Backtracks, het verhaal achter de song, op de sporen.

Via een parcours langs huiskamers in de wijk én Buurtcentrum Genbrugge delen buren een stukje van hun levensverhaal met hun buren. Aan elk verhaal hangt een muzieknummer vast, dat die dag in de huiskamers gecoverd wordt door bekend muzikaal talent. Op die manier wil het buurtwerk mensen met een verschillende achtergrond samenbrengen rond gemeenschappelijke interesses: verhalen en muziek.
Op reis in eigen buurt

De verhalen van 9 buurtbewoners nemen de luisteraar mee op een onvergetelijke reis. Beleef het spannende liefdesmoment in de woestijn mee, ervaar hoe hoogbegaafdheid uit de schemerzone gehaald wordt, luister naar twee buurvrouwen die méér dan hun dagelijks lief en leed delen, verneem hoe Nederhop voor een sterke familieband zorgt en laat u meeslepen door een Gentbrugse die de liefde voor muziek ‘bezingt’.
Alle verhalen zijn verbonden met een song die live gebracht wordt door bekende muzikanten.
De route doorheen de wijk

Buurtcentrum Gentbrugge fungeert vanaf 10 uur als info- en startpunt, waar de deelnemers een handige parcoursfolder met alle nodige informatie voor de wandeling langs de huiskamers kunnen bekomen.

De verhalen zijn gespreid over een hele dag en duren elk ongeveer 15 minuten. Tussen de vertelsessies is er ruim de tijd om met de Backtrackers kennis te maken, vragen te stellen en na te praten. Daarna kan naar de volgende locatie gefietst of gewandeld worden.
De deelnemers kunnen doorlopend van 10 tot 19 uur in het buurtcentrum terecht voor een drankje. ’s Middags is er een uurtje pauze en verzorgt Kaffie is Kaffie een lekkere lunch tussen 12 en 13.30 uur. De huiskamers gaan weer open om 13.45 uur.
Sfeerverslag in uw huiskamer door Radio Urgent.fm

De huiskamers kunnen bezocht worden tot 19 uur. Wie er niet bij kan zijn, kan thuis vanuit de zetel meegenieten en tussen 11 en 18 uur afstemmen op Urgent.fm op 105.3 FM of online luisteren via de website www.urgent.fm.

Contact