Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Sneeuwwitje en de 7 dwergen op zondag 03/03/2019

Locatie: Koninklijk Poppentoneel Festival
Vanaf 14:30 tot 16:00

Organisator: Koninklijk Poppentoneel Festival
Kalender: zo 03/03/19 van 14:30 tot 16:00

Een “kaskraker” om niet te missen: het overbekende verhaal van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Het is geen musical maar de spelers van Koninklijk Poppentoneel Festival doen je swingen en zingen.
Zelfs al ken je het verhaal binnenste buiten, toch blijft dit mooie sprookje een unieke kans om misschien voor het eerst naar een poppenkast uitvoering ervan te komen.

Vergeet vooral niet te reserveren anders loop je kans om voor een uitverkochte zaal te staan.

Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat al sinds 1953 en wordt gerund door de familie De Wispelaere, een overlevering van vader op zoon op kleinkind.
Zoals het elk traditioneel Gents poppentheater betaamd, speelt dit gezelschap met stangpoppen en het alom gekende Pierke van Gent.
In elk verhaal, zij het een sprookje of een eigen creatie wordt Pierke opgevoerd. Zijn rol kan zich beperken tot toeschouwer maar ook ingrijpend zijn. Soms trommelt hij ook zijn vrienden op: Loewie de Lapkensdief en Karelke de Stotteraar (of de bult).
Wie wil genieten van een portie Gentse volkscultuur of een stukje ‘levend erfgoed” meepikken, moet zeker naar één van de voorstellingen komen.

Koninklijk poppentoneel Festival speelt niet enkel thuis in het knusse huistheater (het allerlaatste in Gent), maar ook op ‘verplaatsing”. Daar wordt oud met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal!) en moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen maar ook van ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier..

Koninklijk Poppentoneel Festival biedt een speciale formule voor jarigen aan.
De jarige komt met een groep vriendjes en/of familie naar de poppenkast (min 10 personen) tijdens een publieke voorstelling en wordt er gevierd:
Hij/zij krijgt een leuk geschenkje
Er wordt gezongen met een ‘wisselkroon’ op het hoofd
Hij/zij kijkt naar het poppentheater
Na de voorstelling wordt de jarige rondgeleid als een VIP en kan hij/zij zelfs een kijkje nemen achter de schermen. Hij/zij kan met een eigen fototoestel zelfs een fotoshoot doen met Pierke erbij.

Indien mama/ papa het wensen mag het groepje dan nog privé tot 1 uur na de poppenkast nablijven om er een taart aan te snijden of nog iets te drinken (taart zelf meebrengen). Bordjes, bekertjes en bestek zijn ter plaatse. Kinderchampagne, frisdrankjes en snoepjes zijn te verkrijgen in Pierke’s Foyer. Op die manier blijft het thuis netjes en is het feest compleet ook voor papa en mama)

Kostprijs: 5€/pp

Contact